موارد ممنوعیت از ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۲ شامل چه مواردی است؟ ثبت نام در کنکور کارشناسی ارشد 1402 با در نظر گرفتن برخی شرایط عمومی و اختصاصی انجام می شود. عدم رعایت هر یک از آنها جزو موارد ممنوعیت از ثبت نام ارشد به شمار میرود. داوطلبانی که به هر دلیلی دچار ممنوعیت شرکت در این آزمون باشند. می توانند با استفاده از برخی روشها شامل نامه نگاری با سازمان سنجش و یا دانشگاه مورد نظر و … این موارد را رفع نمایند. در ادامه توضیحات کاملی از موارد ممنوعیت از ثبت نام ارشد ارائه کرده ایم.
منبع: موارد ممنوعیت از ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۲
سازمان سنجش برای ثبت نام در کنکور ارشد، برخی شرایط عمومی و اختصاصی را مشخص کرده که متقاضیان باید از این شرایط برخوردار باشند. درصورتی که هر داوطلب یکی از این شرایط عمومی و اختصاصی را نداشته باشند و یا دچار نقص در برخی از آنها باشد. در واقع دچار ممنوعیت شرکت در آزمون کارشناسی ارشد می شود.
در صورتی که داوطلبی دچار ممنوعیت شرکت در آزمون کارشناسی ارشد باشد و قصد دریافت معافیت تحصیلی، اپلای تحصیلی و … داشته باشد، با مشکل بزرگی مواجه می شود و احتمال دارد به هدف خود نرسد. البته بسیاری از موارد ممنوعیت از ثبت نام در کنکور ارشد قابل رفع بوده و متقاضیان می توانند از طریق راههای مختلف اقدام به رفع ممنوعیت خود نمایند.
در ادامه قصد داریم ضمن پرداختن به موارد ممنوعیت شرکت در کنکور ارشد 1402 پیرامون هر مورد نیز توضیحات تکمیلی را ارائه دهیم تا متقاضیان با نحوه رفع ممنوعیت نیز آشنا شوند و در صورت نداشتن شرایط نام نویسی در این آزمون، بتوانند شرایط شرکت در کنکور کارشناسی ارشد را به دست آورند.
تمامی علاقه مندان به شرکت در کنکور کارشناسی ارشد 1402 به منظور ثبت نام در این آزمون، لازم است که موارد ممنوعیت شرکت در کنکور کارشناسی ارشد 1402 مطلع باشند تا متوجه شوند که آیا می توانند اقدام به ثبت نام در این آزمون نمایند یا خیر. از مهم ترین موارد ممنوعیت ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد 1402 می توان به موارد زیر اشاره کرد:
یکی از موارد ممنوعیت از ثبت نام ارشد، عدم برخورداری داوطلب از شرایط عمومی می باشد. به صورتی که اگر داوطلب حتی یکی از شرایط عمومی ثبت نام که شامل اعتقاد به دین اسلام، اعتقاد به یکی از ادیان به رسمیت شناخته شده در قانون اساسی، دشمنی و عناد با جمهوری اسلامی ایران، عضویت در گروه های منحرف، نداشتن فشاد اخلاقی و … را نداشته باشد، نمی تواند در این آزمون شرکت کند.
داوطلبان برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد باید دارای یکی از مدارک کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکتری حرفه ای باشند. دانشجویان در حال تحصیل در دوره کارشناسی ارشد یا دکتری لازم است در صورت پذیرش در نمیسال اول تحصیلی دوره مهر ماه تا تاریخ 31 شهریور ماه 1402 فارغ التحصیل شود. برای پذیرفته شدگان نمیسال دوم تحصیلی بهمن ماه تا تاریخ ۳۱ دی ماه ۱۴۰۲ مهلت داراند تا فارغ التحصیل شوند.
در صورتی که داوطلب در دسته یکی از موارد فوق قرار نگیرد، جزو موارد ممنوعیت از ثبت نام ارشد خواهد بود.
داوطلبان آقا برای ثبت نام در کنکور کارشناسی ارشد، نباید مشکل نظام وظیفه عمومی داشته باشند. در واقع داوطلبان آقایی که دارای معافیت تحصیلی هستند و یا مدرک کارشناسی ارشد خود را اخذ کرده اند، نمی تواند در این دوره ثبت نام و شرکت کنند.
متقاضیان آقا که قصد نام نویسی و شرکت در کنکور کارشناسی ارشد را دارند، نباید منعی برای ثبت نام در کنکور ارشد را داشته باشند. دانشجویان پسر تا یک سال پس از فارغ التحصیلی از مقطع کارشناسی و یا انصراف از مقطع ارشد و دکتری، فرصت دارند تا وضعیت نظام وظیفه خود را مشخص نمایند.
همانطور که اشاره کردیم، افرادی که شرایط ثبت نام را نداشته باشند، نمی توانند در کنکور کارشناسی ارشد نام نویسی کنند. بنابراین افرادی که دارای یکی از موارد ممنوعیت از ثبت نام کنکور ارشد ۱۴۰۲ هستند. باید اقدام به رفع ممنوعیت شرکت در کنکور ارشد 1402 نمایند.
درصورتی که دانشجویان مقطع کارشناسی تا پایان تاریخ 31 شهریور ماه سال 1402 فارغ التحصیل نشوند. لازم است که در فرم پیش نویس گزینهای که مرتبط با عدم فارغ التحصیلی است را انتخاب کرده تا مشکلی برای ثبت نام آنها در کنکور سال بعد ایجاد نشود.
دستهای از دانشجویان که پس از انتشار نتایج نهایی، از رشته و دانشگاه محل قبولی خود رضایت ندارند. می توانند از طریق روشهایی که از سوی سایت سازمان سنجش اعلام میشود، نسبت به لغو محرومیت برای شرکت مجدد در کنکور کارشناسی ارشد سال آینده اقدام نمایند.
داوطلبانی که در حال تحصیل مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتری، مجاز به ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد 1402 درصورت رعایت شرایط زیر میباشند.