ثبت نام بدون کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۳ یکی از سوالات پرتکرار داوطلبان این مقطع است. بسیاری از شرکت کنندگان در آزمون کارشناسی ارشد 1403 پس از اعلام نتایج نهایی موفق به کسب نتیجه قبولی نمی شوند و یا از نتیجه بدست آمده رضایت کافی ندارند و یا بسیاری دیگر تمایلی به شرکت در کنکور کارشناسی ارشد ندارند و تمایل دارند به صورت بدون کنکور وارد این مقطع شده و ادامه تحصیل دهند. ثبت نام بدون کنکور در مقطع کارشناسی ارشد به دو طریق استفاده از سهمیه استعداد درخشان و ثبت نام بر اساس سوابق تحصیلی امکان پذیر می باشد. در ادامه اطلاعاتی پیرامون زمان، شرایط و نحوه ثبت نام بدون کنکور کارشناسی ارشد 1403 ارائه کرده ایم.
منبع: ثبت نام کارشناسی ارشد بدون کنکور
در سال ۹۹ سازمان سنجش به دلیل شیوع ویروس کرونا، روش دیگری را نیز برای ثبت نام داوطلبان مقطع ارشد در نظر گرفت که همان پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی میباشد. این روش با روش پذیرش بر اساس استعداد درخشان متفاوت است و داوطلبان صرفا با سوابق تحصیلی پذیرش میشند. پس از آن سال این روش پذیرش لغو شد. به منظور کسب آگاهی داوطلبان با این روش در ادامه نحوه ثبت نام بدون کنکور کارشناسی ارشد بر اساس سوابق تحصیلی را آورده ایم.
ثبت نام بدون آزمون ارشد بر اساس سوابق تحصیلی در بازه زمانی اواخر مهرماه و اوایل آبان ماه صورت گرفت. ثبت نام ارشد بدون آزمون و بر اساس سوابق تحصیلی به صورت اینترنتی و از طریق سایت سازمان سنجش انجام می شود. متقاضیان برای ثبت درخواست در این دوره، می توانند طبق مراحل زیر عمل کنند.
1️⃣ مراجعه به سایت سازمان سنجش
2️⃣ مطالعه دفترچه ثبت نام رشته های بدون کنکور کارشناسی ارشد
3️⃣ پرداخت هزینه و خرید کارت اعتباری ثبت نام
4️⃣ تکمیل فرم ثبت نام و انتخاب کدرشته محل های انتخابی
پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد به صورت بدون کنکور و بر اساس سواق تحصیلی از میان واجدین شرایط در کد رشته محل هایی که ظرفیت آن ها در مرحله انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد تکمیل نشده است، انجام می شود. در این قسمت از مقاله به مهم ترین شرایط عمومی و اختصاصی شرکت در ثبت نام بدون کنکور کارشناسی ارشد و بر اساس سوابق تحصیلی اشاره کرده ایم.
✅ اعتقاد به دین اسلام و یا یکی از ادیان به رسمیت شناخته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
✅ پایبند به قوانین نظام جمهوری اسلامی ایران
✅ انجـام واجبات و پرهیز از محرمات
✅ نداشتن سابقه عناد و دشمنی با نظام جمهوری اسلامی
✅ نداشتن سابقه فساد اخلاقی
✅ داوطلب باید دارای مدرک کارشناسی و یا بالاتر و یا در حال تحصیل در سال آخر دوره کارشناسی باشد.
✅ مدرک تحصیلی داوطلب بایستی مورد تایید یکی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یـا شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد.
✅ اگر داوطلب جزو دانشجویان سال آخر دوره کارشناسی است بایستی حداکثر تا تاریخ 30 بهمن 1403 فارغ التحصیل شود.
✅ ثبت نام بدون کنکور کارشناسی ارشد و پذیرش در این مرحله بر اساس سوابق تحصیلی داوطلب انجام می شود، اما معدل داوطلبان نباید کم تر از 12 باشد.
نکته: این روش پذیرش در حال حاضر لغو شده است و به محض تایید مجدد سازمان سنجش این مطلب بروزرسانی خواهد شد.
چندین سال است که امکان ادامه تحصیل به صورت بدون آزمون در مقطع کارشناسی ارشد بر اساس سهمیه استعداد درخشان امکان پذیر می باشد. داوطلبانی که قصد ورود به مقطع کارشناسی ارشد را به صورت بدون آزمون دارند و جزو دانشجویان برتر دوره کارشناسی بوده اند، می توانند در این پذیرش ثبت نام کنند.
دانشگاه های مختلف با توجه به جایگاه علمی که دارند، ظرفیتی را به پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد از طریق سهیمه استعداد درخشان اختصاص می دهند. زمان، شرایط و ضوابط شرکت در این مرحله به همراه دیگر جزئیات برای هر دانشگاهی به صورت مجزا از طریق سایت اختصاصی دانشگاه در طی فراخوان هایی منتشر می گردد.
ثبت نام کارشناسی ارشد بدون کنکور بر اساس سهمیه استعداد درخشان دانشگاه های سراسری به صورت یکپارچه انجام نمی شود. ثبت نام در این مرحله بدین صورت است که هر دانشگاهی به صورت اختصاصی از طریق سایت خود، فراخوان هایی را برای جذب دانشجو به صورت بدون کنکور منتشر می کند. بنابراین زمان ثبت نام کارشناسی ارشد بدون کنکور استعداد درخشان در هر دانشگاهی از سوی سایت همان دانشگاه منتشر و در اختیار داوطلبان قرار می گیرد.
ثبت نام کارشناسی ارشد بدون آزمون و بر اساس سهمیه استعداد درخشان برای هر دانشگاهی به صورت جداگانه و از طریق سایت اختصاصی هر دانشگاهی قابل انجام است. این دانشگاه ها در زمان های مشخصی فراخوان ثبت نام بدون آزمون کارشناسی ارشد را منتشر می کنند.
متقاضیان بایستی برای انجام اقدامات لازم در زمان مشخص، سایت دانشگاه مورد نظر خود را مرتب بررسی کنند تا به محض انتشار فراخوان، لیست رشته های ارائه شده را بررسی کرده، هزینه مربوطه را پرداخت و فرم درخواست پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد ویژه دانشجویان ممتاز را تکمیل کرده و مدارک لازم را بارگذاری کنند.
لازم است اشاره کنیم که ثبت نام بدون کنکور کارشناسی ارشد به صورت حضوری و اینترنتی انجام میشود. نحوه ثبت نام در هر دانشگاهی در این فراخوان ها مشخص خواهد شد.
دانشجویان ممتاز و برتر دوره کارشناسی مجاز هستند در این مرحله جهت ثبت نام اقدام کنند. مهم ترین شرایط این دوره که مشترک برای تمامی دانشگاه هاست به شرح موارد زیر می باشد، اما توجه داشته باشد که چون این ثبت نام به صورت اختصاصی برای هر دانشگاه انجام می شود، ممکن است هر دانشگاه شرایط خاص خود را داشته باشد.
✅ دانشجویان بایستی در دوره تحصیل در مقطع کارشناسی حداکثر در 8 نیمسال تحصیلی فارغ التحصیل شده باشد.
✅ داوطلب بایستی سه چهارم کل واحد های درسی خود رادر 6 نیمسال تحصیلی گذرانده باشد.
✅ متقاضی بدون آزمون کارشناسی ارشد با سهمیه استعداد درخشان بایستی در زمان تحصیل در دوره کارشناسی جزو 15 درصد برتر دانشجویان هم رشته و هم ورودی خود بوده باشد.
✅ امکان ثبت درخواست برای تحصیل در این دوره بلافاصله پس از فارغ التحصیلی امکان پذیر است.
✅ هر داوطلب در طول تحصیل خود فقط مجاز است یک بار درخواست ثبت نام بدون کنکور کارشناسی ارشد و بر اساس سوابق تحصیلی را ثبت کند.
✅ امکان تحصیل در رشته های تحصیلی مرتبط، وابسته به تشخیص گروه آموزشی و تایید شورای آموزشی دانشگاه خواهد بود.
بر اساس ابلاغیه های جدید، دانشگاه های سطح یک و دو 40 درصد ظرفیت پذیرش با آزمون، دانشگاه های سطح سه 30 درصد ظرفیت پذیرش با آزمون و سایر دانشگاه ها 20 درصد از ظرفیت با آزمون را باید به پذیرش بدون کنکور کارشناسی ارشد اختصاص دهند. دانشگاه های سطح یک بایستی حتما 10 درصد از کل ظرفیت پذیرش بدون آزمون را برای دانشجویان سایر دانشگاه ها در نظر بگیرند.
اگر که 15 درصد از دانشجویان برتر واجد شرایط از پذیرش انصراف داده و یا درخواست ندهند و ظرفیت پذیرش دانشگاه تکمیل نشود، در این صورت باید 10 درصد بعدی آن دانشگاه را با توجه به رتبه شان پذیرش کرده و جایگزین کند. سایر اختیارات دانشگاه برای پذیرش و ثبت نام بدون کنکور کارشناسی ارشد به شرح زیر است.
✅دانشگاه این امکان را دارد که رتبه های اول تا پانزده المپیاد های علمی دانشجویی را در رشته خود و یا سایر رشته های مرتبط به صورت مازاد بر ظرفیت پذیرش نماید.
✅دانشگاه می تواند دانشجویان فارغ التحصیل در 6 ترم تحصیلی که از نظر معدل در بین سایر دانشجویان برتر شده اند را به صورت مازاد بر ظرفیت پذیرش نماید.
✅دانشگاه این امکان را دارد که درخواست پذیرش دانشجویانی را که فارغ التحصیلی شان به دلایل قابل توجیه مثل بیماری و جابجایی والدین و همسر بیشتر از دو نیمسال تحصیلی از سنوات مجاز طول کشیده است را بررسی کرده و درصورت امکان به صورت مازاد بپذیرد.
پذیرش بدون کنکور کارشناسی ارشد در دوره های غیر روزانه یعنی آزاد، پردیس خودگردان، پیام نور و غیر انتفاعی متفاوت از پذیرش دانشگاه های روزانه است. شرایط ثبت نام کارشناسی ارشد بدون کنکور دوره های غیر روزانه به شرح زیر میباشد.
دانشگاه آزاد همزمان با دانشگاه های سراسری اما به صورت مجزا دانشجو پذیرش میکند. داوطلبان پذیرش بدون کنکور کارشناسی ارشد که جز دانشجوهای برتر مقطع قبلی بودهاند، در صورت داشتن شرایط ذکر شده در دفترچه راهنما انتخاب رشته دانشگاه آزاد، میتوانند در ثبت نام بدون کنکور کارشناسی ارشد شرکت نمایند.
از سوی دیگر سازمان سنجش به تازگی طرحی را تایید کرده که بر اساس آن دانشگاه آزاد میتواند به صورت فراگیر دانشجو پذیرش کند. این طرح تا حدودی شبیه به پذیرش فراگیر دانشگاه پیام نور است.
پردیس های خودگردان هر ساله اطلاعیه ای منتشر کرده و داوطلبان واجد شرایط را به صورت بدون آزمون در مقطع کارشناسی ارشد پذیرش میکنند. دانشجویان پذیرفته شده در ثبت نام بدون کنکور کارشناسی ارشد پردیس خودگردان باید نسبت به پراخت شهریه این دانشگاه اقدام نمایند.
برخی از دانشگاه های غیرانتفاعی تنها دانشجویان برتر مقطع کارشناسی خود را در مقطع ارشد به صورت بدون کنکور پذیرش میکنند. البته دانشگاه های غیرانتفاعی نیز از این پس باید با توجه به شرایط ذکر شده در بالا اقدام به پذیرش دانشجو کنند.
دانشگه پیام نور به صورت فراگیر دانشجو پذیرش میکند. ممکن است برخی فکر کنند که فراگیر یعنی بدون آزمون اما باید توجه داشته باشید که دانشگاه پیام نور آزمون خود را دارد که توسط سازمان سنجش برگزار میشود.
ساختار این آزمون متفاوت است و بدین صورت است که دانشجویان به صورت مشروط پذیرش شده و پس از یک ترم تحصیلی در آزمون شرکت میکنند (سوالات آزمون از دروس همان ترم است) در صورت قبولی در آزمون دانشجو به صورت قطعی در دانشگاه پذیرفته خواهد شد.