نکات مهم در انتخاب استاد راهنما چیست


نکات مهم در انتخاب استاد راهنما یکی از مهم ترین دغدغه های دانشجویان تحصیلات تکمیلی است که در راستای شروع پایان نامه برای فارغ التحصیلی می باشند. پایان نامه یک موضع نسبتا ناآشنا و گاها سخت برای دانشجویان است به همین دلیل لازم است که یک ناظر و همراه در این روند داشته باشند تا آن ها را از نظر علمی و اخلاقی راهنمایی کند. استاد راهنما کسی است که دانشجو را در روند تولید پایان نامه هدایت می کند و در نتیجه انتخاب صحیح او بسیار حایز اهمیت است. در این مطلب به بررسی کامل نکات مهم در انتخاب استاد راهنما پرداخته شده است. برای کسب اطلاع بیشتر می توانید با مشاوران مجموعه دانتل کو مشورت نمایید. 


فهرست مطالب

  • نکات مهم در انتخاب استاد راهنما
  • اهمیت انتخاب استاد راهنما
    • نکات مهم در انتخاب استاد راهنما | روند انتخاب استاد راهنما
    • وظایف استاد راهنما
  • نحوه انتخاب استاد راهنما
  • تغییر استاد راهنما
  • مشاوره انتخاب استاد راهنما
    • سوالات متداول

نکات مهم در انتخاب استاد راهنما

دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری برای ارائه پایان نامه به یک استاد راهنما نیاز خواهند داشت. استاد راهنما در فرایند پژوهش و ارائه پایان نامه دانشجویان را یاری کرده و در این مسیر همراه دانشجو می باشد.

استاد راهنما معمولا از بین اساتید هر دانشگاه و هچنین اعضای هیات علمی انتخاب می گردد. در برخی شرایطی که شورای عالی تحصیلات تکمیلی تایید کند، دانشجو می توانید از اساتید دانشگاه های دیگر نیز استاد راهنما انتخاب کند. 

در نکات مهم در انتخاب استاد راهنما باید گفت که بهتر است استاد راهنما از گروه مربوط به تحصیلات دانشجو باید و در غیر این صورت ممکن است روند پایان نامه با مشکل مواجه شود چراکه استاد راهنما دانش کافی در حوزه مورد پژوهش را ندارد. البته در شرایط خاص انتخاب استاد با تحصیلات متفاوت بلامانع خواهد بود. 

در هنگام انتخاب استاد راهنما باید به در دسترس بودن استاد راهنما نیز توجه داشته باشید چراکه در روند پایان نامه با مشکلات متعددی رو به رو خواهید شد و نیاز به مشاوره استاد خود خواهید داشت. بهتر است استاد سابقه خوبی در این زمینه داشته باشد یعنی مطمئن باشید که علاوه بر دانش و تجربه، اخلاق حرفه ای را نیز دارا باشد و با سخت گیری و مصم بودن شما را در این زمینه یاری کند. 



اهمیت انتخاب استاد راهنما

انتخاب استاد راهنما بسیار مهم است و در حوزه تحصیلی شما بسیار تاثیرگذار خواهد بود. روند تولدی پایان نامه گاها ممکن است بسیار طولانی و طلاق فرسا شود اما اگر استا راهنمای خوب و متعهدی همراه تان باشد، این مسیر تا حد بسیار زیادی هموار شده و در نهایت خروجی بسیار خوب و رضایت بخشی نیز خواهید داشت. 

استاد راهنمای خوب به معنای واقعی هدایت کننده شما خواهد بود و در حوزه های مختلف پژوهش تان مثل کارهای آزمایشگاهی، میدانی، طراحی پرسشنامه و غیره که معمولا کارهای ناآشنایی برای دانشجویان هستند، بسیار کمک کننده می باشد. پس از انتخاب استاد راهنمای خوب و یا حتی استاد راهنمای بد متوجه اهمیت بسیار زیاد این انتخاب خود خواهید شد پس توصیه می شود که با اطلاع از نکات مهم در انتخاب استاد راهنما و کمک گرفتن از افراد متخصص به نحوی استاد خود را انتخاب کنید که دچار پشیمانی نشوید. 


نکات مهم در انتخاب استاد راهنما | روند انتخاب استاد راهنما

برای انتخاب استاد راهنما باید روند مشخصی را طی نمایید. البته در برخی از دانشگاه ها ممکن است روند انتخاب استاد راهنما کمی متفاوت از سایر دانشگاه ها باشد اما به طور کلی روند مشخصی برای این کار در نظر گرفته شده است.

در مرحله اول نکات مهم در انتخاب استاد راهنما، دانشجو باید به آموزش دانشکده خود مراجعه کرده و فرم انتخاب استاد راهنما را به صورت تکمیل شده به آنان تحویل دهد. در این فرم نام استاد راهنمای مورد نظر باید درج شوند. پس از آن باید منتظر قبول استاد راهنما بمانید. 

در دانشگاه های دولتی استاد با دانشجو مصاحبه حضوری دارد و طی این جلسه پذیرش یا عدم پذیرش دانشجو را مشخص می کند. اما در دانشگاه های آزاد این روند متفاوت است و تاییدیه استاد راهنما از طریق سایت پژوهشیار مشخص می گردد. 

در صورت عدم قبول استاد راهنما باید استاد دیگری را انتخاب کرد اما در صورت تایید او باید فرمی از کارشناس گروه با امضا و تاریخ دریافت نمایید. پس از این بررسی می شود که آیا استاد راهنما ظرفیت کافی برای پذیرش دانشجوی جدید را دارد یا خیر. در نهایت اگر استاد ظرفیت داشته باشد، مدیر گروه فرم استاد راهنما را امضا کرده و تایید خواهد کرد. 

سپس این فرم توسط کارشناس گروه به اموزش دانشکده تحویل داده شده و برای تایید شورای تحصیلات تکمیلی ارسال می گردد. در صورت تایید معاونت آموزشی، دانشجو مجاز خواهد بود که تحت نظارت استاد راهنمای خود روند تولید پروپوزال و پایان نامه را آغاز کند. 

در واقع اصلی ترین وظیف دانشجو در فرایند انتخاب استاد راهنما این است که استاد مناسبی را با توجه به نکات مهم در انتخاب استاد راهنما برگزیند. سایر مراحل شامل مراحل اداری می شود. 


وظایف استاد راهنما

استاد راهنما در روند تولید و ارائه پایان نامه وظایفی دارد و به دلیل داشتن همین وظایف است که نکات مهم در انتخاب استاد راهنما اهمیت بسیار زیادی می یابد. البته لازم به ذکر است که بیشترین نقش در پایان نامه بر عهده خود دانشجو است و در نتیجه نباید انتظار داشت که استاد راهنما معجزه خاصی انجام دهد. برخی از مهم ترین وظایف استاد راهنما به شرح موارد زیر هستند. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد