اشتباهات رایج در انتخاب رشته دکتری سال ۱۴۰۴

اشتباهات رایج در انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۴ از مهم ترین مواردی هستند که داوطلبان باید از آن ها اگاه باشند چراکه هر ساله بسیاری از متقاضیان به دلیل این اشتباهات شانس قبولی خود در رشته و دانشگاه مورد نظرشان را از دست می‌دهند. این اشتباهات بسیار متداول اند و ممکن است هر فردی مرتکب آن ها شود؛ این در حالیست که با اطلاع از اشتباهات رایج می‌توانید آن ها را به حداقل رسانده و انتخاب رشته اصولی داشته باشید. در ادامه به بررسی کامل اشتباهات رایج در انتخاب رشته دکتری خواهیم پرداخت. برای کسب اطلاع بیشتر می‌توانید با مجموعه دانتل کو تماس بگیرید. 


فهرست مطالب

  • اشتباهات رایج در انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۴
    • بی توجهی به کارنامه اولیه آزمون
    • اشتباهات رایج در انتخاب رشته دکتری 1404 |‌ مطالعه نکردن دفترچه
    • عدم اطلاع از دوره های تحصیلی مختلف در مقطع دکتری
    • بی توجهی به فاکتورهای مهم در زمان انتخاب رشته دکتری
    • اشتباهات رایج در انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۴ |‌ بی توجهی به اولویت بندی
    • انتخاب رشته در روزهای پایانی
    • اشتباهات رایج در انتخاب رشته دکتری | بی توجهی به آخرین اخبار
    • کمک نگرفتن از افراد متخصص
    • مشاوره اشتباهات رایج در انتخاب رشته دکتری
    • سوالات متداول

اشتباهات رایج در انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۴

داوطلبان مقطع دکتری برای ادامه تحصیل در این مقطع بایستی در آزمون دکترا شرکت کرده و موفق به کسب رتبه حد نصاب شوند. در صورت مجاز شدن به انتخاب رشته، داوطلبان می‌توانند فرم انتخاب رشته خود را تکمیل کرده و برای مصاحبه دعوت شوند. 

انتخاب رشته دکتری بسیار حائز اهمیت است و تاثیر مستقیم بر قبولی نهایی داوطلب می‌گذارد. به همین دلیل ضروری است که داوطلبان از اشتباهات رایج در انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۴ مطلع شوند و با شناسایی و کاهش این خطا ها شانس قبولی خود را افزایش دهند. 

قبولی در مقطع دکتری با قبولی در مقاطع قبلی متفاوت است و شرکت در آزمون و کسب رتبه خوب به معنای پایان مسیر نیست. آزمون کتبی دکتری 50 درصد نتیجه نهایی را مشخص می‌کند اما 50 درصد دیگر آن به مصاحبه اختصاص دارد.

داوطلبان در هر رشته محلی که رتبه حد نصاب آن دانشگاه را به دست آورده باشند، دعوت به مصاحبه خواهند شد اما در نهایت قبولی داوطلب را انتخاب رشته او تعیین خواهد کرد. در ادامه این مطلب به بررسی کامل اشتباهات رایج در انتخاب رشته دکتری 1404 خواهیم پرداخت. 


بخوانید: انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۴



بی توجهی به کارنامه اولیه آزمون

داوطلبان باید در مرحله اول کارنامه اولیه آزمون دکتری خود را به طور دقیق بررسی کنند و از وضعیت علمی خود کاملا آگاه شوند. با اطلاع از این موارد می‌توان انتخاب رشته را به نحوی اصولی تر انجام داد. شما می‌توانید رتبه و تراز علمی خود را با پذیرفته شدگان سال های گذشته مقایسه کرده و دیدی کلی از شانس قبولی خود در دانشگاه های مختلف به دست آورید. 

البته که این کار اطلاع دقیقی به شما نمی‌دهد چراکه هرساله ظرفیت پذیرش دکتری تغییر می‌کند اما در هرحال حدود قبولی یکسان خواهد بود. برای تحلیل کارنامه اولیه و اطلاع از رتبه پذیرفته شدگان سال های گذشته و جلوگیری از اشتباهات رایج در انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۴ می‌توانید با مشاوران مجموعه دانتل کو صحبت نمایید. 


اشتباهات رایج در انتخاب رشته دکتری 1404 |‌ مطالعه نکردن دفترچه

هر ساله قبل از شروع انتخاب رشته دکترا، دفترچه راهنما انتخاب رشته در سایت انتخاب رشته آزمون دکتری منتشر می‌گردد. تمامی اطلاعات مورد نیاز داوطلبان در این دفترچه ذکر می‌شود. برخی از داوطبان دفترچه را به صورت کامل مطالعه نمی‌کنند و در نتیجه از شرایط و ضوابط و کدرشته محل های جدید در سال جاری مطلع نمی‌شوند. 


دانلود کنید: دفترچه انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۴



عدم اطلاع از دوره های تحصیلی مختلف در مقطع دکتری

در مقطع دکتری دانشجویان امکان تحصیل در دوره های مختلف را دارند. هر دوره شرایط و ضوابط خاص خود را دارد که داوطلبان باید از آن ها آگاه باشند تا پس از انتخاب رشته متوجه اشتباه خود نشوند.

گاها دیده شده که داوطلبان به طور کلی از وجود یک دوره بی خبر بوده اند در حالی که شانس قبولی بالایی در آن داشته اند و یا حتی دوره ای را انتخاب کرده اند که شرایط تحصیل در آن را نداشته اند و این از اشتباهات رایج در انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۴ است. در ادامه به معرفی تمامی دوره های تحصیلی مقطع دکتری می‌پردازیم. 


دوره روزانه

این دوره کاملا رایگان است و تقاضا برای پذیرش در آن نیز بسیار زیاد می‌باشد. دانشجویان پس از قبولی در این دوره شهریه پرداخت نمی‌کنند اما موظفند که پس از تحصیل طرح گذرانده و مشغول به خدمت شوند.


دوره شبانه (نوبت دوم)

این دوره از نظر کلاس های درس و اساتید کاملا با دوره روزانه یکسان است و تنها تفاوت بین این دو دوره در شهریه پرداز بودن شبانه می‌باشد. مبلغ شهریه نسبت به سایر دوره های شهریه پرداز کمتر است. دانشجویان دوره شبانه تعهد به خدمت ندارند. 


برای دریافت مشاوره در زمینه اشتباهات رایج در انتخاب رشته دکتری می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی دانتل با شماره 02191005066 تماس بگیرید.


دوره غیرانتفاعی

دانشگاه های غیرانتفاعی به صورت مجزا از دانشگاه های سراسری در حال فعالیت هستند اما مستقیما زیر نظر وزارت علوم و مورد تایید آن می‌باشند. این دوره نیز شهریه پرداز بوده و تعهد به خدمت ندارد. 


بخوانید: شهریه دکتری دانشگاه غیرانتفاعی



دوره پیام نور

دانشگاه های پیام نور در واحد های مختلف در حال فعالیت بوده و زیر نظارت وزارت علوم می‌باشند. دانشجویان برای تحصیل در دانشگاه پیام نور باید شهریه پرداخت کنند و تعهد به خدمت نیز نخواهند داشت. 

جهت عضویت درکانال اطلاع رسانی و آخرین اخبار در تلگرام بر روی این عبارت

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد