اشتباهات رایج در انتخاب رشته کنکور ارشد از سوی شرکت کنندگان در این آزمون سبب می شود که نتوانند در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود پذیرفته شوند. انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد مهم ترین و حساس ترین مرحله این آزمون می باشد که لازم است متقاضیان برای انجام آن نهایت دقت و درایت را داشته باشند. متقاضیان می توانند از طریق مشورت با افراد آگاه در زمینه انتخاب رشته، اولویتهای خود را به بهترین شکل ممکن در فرم مربوطه در سایت سنجش تکمیل کنند. در ادامه قصد داریم به برخی اشتباهات رایج در انتخاب رشته کارشناسی ارشد که متقاضیان را از انتخاب رشته صحیح دور می کند، بپردازیم.
فهرست مطالب
پس از اعلام نتایج کنکور ارشد، متقاضیانی که بر اساس مندرجات کارنامه اولیه خود، مجاز به انتخاب رشته کارشناسی ارشد در دوره های روزانه، نوبت دوم، پیام نور، غیر انتفاعی و پردیس خودگردان شده اند، باید از طریق مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور، اقدام به درج اولویتهای خود در فرم انتخاب رشته نمایند.
آنچه که اهمیت دارد، این موضوع می باشد که متقاضیان باید قبل از مراجعه به سایت سنجش از نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد مطلع شوند و عوامل تاثیرگذار در این مرحله را شناسایی کنند. در ادامه این مطلب به برخی اشتباهات رایج در انتخاب رشته کنکور ارشد پرداخته ایم که عدم انجام آن ها می تواند به داشتن یک انتخاب رشته درست و اصولی بیانجامد.
بخوانید: راهنما انتخاب رشته ارشد ۱۴۰۴
یکی از اشتباهات رایج در انتخاب رشته کنکور ارشد عدم توجه به عوامل تاثیر گذار در نتیجه انتخاب رشته می باشد. متقاضیان باید اولویت های خود را با در نظر گرفتن عوامل تاثیر گذار شامل علاقه مندی به رشته های انتخابی، هزینه تحصیل در دانشگاه، مسیر رفت و آمد از محل سکونت تا محل دانشگاه، هیئت علمی و کیفیت دانشگاه انتخابی و … اقدام به درج اولویت های خود در فرم انتخاب رشته نمایند.
ممکن است برای داوطلبی تحصیل در دوره روزانه از اهمیت بالاتری برخوردار باشد و مسافت دانشگاه برایش مهم نباشد و انتخاب دوم را در اولویت قرار دهد و از سویی دیگر ممکن است داوطلب دانشگاهی که در نزدیکی محل زندگی او می باشد را ترجیح بدهد و مشکلی با پرداخت شهریه این دانشگاه نداشته باشد. بنابراین انتخاب اول را در اولویت بگذارد.
بخوانید: درخواست بررسی اشتباه در انتخاب رشته کارشناسی ارشد
از اشتباهات رایج در انتخاب رشته کنکور ارشد این است که اقدام به تحلیل درست کارنامه اولیه کنکور ارشد خود نمی کنند و صرفا به دلیل اکتفا به رتبه های قبولی در سال های گذشته، یک انتخاب را کورکورانه در فرم انتخاب رشته درج می کنند و یا از انتخاب اولویت دیگری در این فرم صرف نظر می کنند.
در نظر داشته باشید که برای درج اولویت های خود در فرم انتخاب رشته، لازم است در کنار تحلیل درست رتبه و تراز اکتسابی تان از رتبه های قبولی در سال های گذشته نیز استفاده کنید. در نظر داشته باشید که هر ساله رتبه و تراز شرکت کنندگان ممکن است به دلیل تغییر ظرفیت ها و آمار شرکت کنندگان دستخوش تغییراتی شود. توصیه می شود برای تحلیل و ارزیابی صحیح این موضوع حتما از کارشناسان مجرب در زمینه انتخاب رشته ارشد، راهنمایی دریافت کنید.
بخوانید: تغییر اولویت انتخاب رشته ارشد
هر داوطلب می تواند متناسب با دوره هایی که در آن مجاز به انتخاب رشته شده است، اولویت های خود را از دفترچه استخراج کرده و در فرم انتخاب رشته درج نماید. یکی از موضوعاتی که منجر به سردرگمی و بروز اشتباهات انتخاب رشته کارشناسی ارشد می شود، عدم آگاهی داوطلبان از دوره های دانشگاه های سراسری و ویژگی هرکدام از آن ها است که سبب می شود که نتوانند اولویت دوره ها را نسبت به یکدیگر تشخیص دهند.
داوطلبان به منظور اطلاع از ویژگی های هر دوره، می توانند به بخش پیوست دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد مراجعه کنند و از کلیه شرایط، ضوابط و امکانات دوره های مختلف مطلع شوند. به عنوان مثال فقط تحصیل در دوره روزانه دانشگاه های سراسری رایگان است و متقاضیان برای تحصیل در دیگر دوره ها، باید بر اساس مصوب دانشگاه شهریه پرداخت کنند.
از سویی دیگر میزان شهریه کارشناسی ارشد در دیگر دوره های دانشگاه های سراسری شامل دوره نوبت دوم، غیر انتفاعی، پیام نور و پردیس خودگردان نیز با یکدیگر متقاوت است. بنابراین لازم است متقاضیان در این مرحله حتما به این موضوع توجه داشته باشند تا بتوانند اولویت های خود را به تناسب دوره هایی که در آن ها مجاز به انتخاب رشته هستند، در فرم انتخاب رشته درج نمایند.
جهت عضویت درکانال اطلاع رسانی و آخرین اخبار در تلگرام بر روی این عبارت